Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből kapja meg friss információinkat Intézményünk életéről!

BelépésFriss hírek

  

Tisztelt Szülők!

A tragikus veronai buszbaleset után a kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A lehetséges szigorításokkal kapcsolatban a kabinet szeretné kikérni a magyar állampolgárok véleményét, különös tekintettel a gyermeket nevelő szülőkre. A párbeszéd elősegítésére a kabinet internetes konzultációt indított. A március 20-ig kitölthető online kérdőív elérhető az alábbi oldalon:

https://konzultacio.kormany.hu/

Kérjük, mondják el Önök is véleményüket a lehetséges módosításokkal és szigorításokkal kapcsolatban. Véleménynyilvánításukat előre is köszönjük.

Üdvözlettel:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Meghívó

A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola

Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola,

Szakiskola, Kollégium és

Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Intézmény,

 

   tisztelettel meghívja

a

Klúg Péter Emléknapra,

amelyet Iskolaalapítónk tiszteletére rendezünk.

  —–

 Helye:

Szeged, Bécsi krt. 38.

 

Időpontja: 

2017. március 17. 930 óra

930

Megemlékezés

Emléktábla koszorúzás

—–

1000

Szakmai program: "A XXi. század technológiáinak alkalmazása a gyógypedagógia területén"

1200 Klúg Péter Emlékérem átadása 

 
Szakiskola

Felvételi információk
2014-2015. 

01

4 évfolyamos speciális szakiskolai képzés (szakképesítés); speciális szakiskolai kerettanterv, SNI típusa: hallássérült (sh),; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv; felvétel kizárólag a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottságok szakértői véleménye alapján; a tanulmányi területre hallássérült (siket), hallássérült (nagyothalló), enyhén értelmi fogyatékos, pszichés fejlődési - súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási - zavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek; informatika szakmacsoport; a szakképzési évfolyamok és a szakmai és vizsgakövetelmények teljesítése után tervezett kimenet a következő szakképesítés(ek) megszerzése: számítógép-szerelő, karbantartó) sh. 

02

2 évfolyamos speciális szakiskolai képzés (részszakképesítés); speciális szakiskolai kerettanterv, SNI típusa: hallássérült (sh), tanulásban akadályozott (st); az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv; felvétel kizárólag a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottságok szakértői véleménye alapján; a tanulmányi területre hallássérült (siket), hallássérült (nagyothalló), enyhén értelmi fogyatékos, pszichés fejlődési - súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási - zavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek; informatika szakmacsoport; a szakképzési évfolyamok és a szakmai és vizsgakövetelmények teljesítése után tervezett kimenet a következő szakképesítés(ek) megszerzése: számítógépes adatrögzítő sh,st. 

03

2 évfolyamos speciális szakiskolai képzés (részszakképesítés); speciális szakiskolai kerettanterv, SNI típusa: hallássérült (sh); az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv; felvétel kizárólag a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottságok szakértői véleménye alapján; a tanulmányi területre hallássérült (siket), hallássérült (nagyothalló), enyhén értelmi fogyatékos, pszichés fejlődési - súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási - zavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek; informatika szakmacsoport; a szakképzési évfolyamok és a szakmai és vizsgakövetelmények teljesítése után tervezett kimenet a következő szakképesítés(ek) megszerzése: számítógépes műszaki rajzoló sh. 

04

speciális szakiskola előkészítő évfolyama; speciális szakiskolai kerettanterv az előkészítő évfolyam számára; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv; felvétel kizárólag a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottságok szakértői véleménye alapján; a tanulmányi területre enyhén értelmi fogyatékos, pszichés fejlődési - súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási - zavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek; nincs szakmai oktatás; megj.: felkészítés speciális szakiskolai tanulmányokra az informatika szakmacsoport területén.6725 Szeged Bécsi krt. 38. Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon,

Szakiskolánkba sajátos nevelési igényű, hallássérült vagy tanulásban akadályozott tanulók jelentkezését várjuk.


A felvételhez a Hallássérültek Országos Szakértői és Rehabilitációs Bizottsága vagy a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság szakértői javaslata szükséges.

Képzéseink nappali rendszerűek.
Felvételi vizsga nincs.A szakmai képzés korszerű, jól felszerelt számítástechnika termekben, kiscsoportos formában történik.
Oktatott idegen nyelv az angol, ami nélkülözhetetlen az informatikában és a mai társadalomban.

Alkalmassági követelmények: iskolaorvosi vizsgálat

Kollégiumi elhelyezés és kedvezményes étkezés biztosított. 

Szabadidős programok:
- tanulóinknak rendszeres sportolási lehetőséget biztosítunk
- környezetvédelmi szakkör
- háztartástan szakkör
- művészeti oktatás keretében szervezett kézműves szakkör

Tanulóink számára egyéb széleskörű szolgáltatást is kínálunk:
- napközi
- korrepetálás
- gyógytestnevelés
- egészségügyi ellátás

A jelentkezés módja és ideje: jelentkezési lapon (a titkárságon már átvehető)

A felvételről való értesítés módja és ideje: írásban folyamatosan. Elérhetőség: Szeged, Bécsi krt. 38.